Idag har vi fem hundar i flocken, en av dem lever dock lyxliv hos Emelie☺

Lily och Leffe – Isatorpets Waterlily och Isatorpets Waterleaf

Kullens stamtavla på rasdata . . mer info om Lily & Leffe under VALPAR

Ammis målsättning från 2014 var att finna en lämplig tikvalp, meritera henne till elit i alla jaktklasser och sedan para henne med ”Pete” Waternuts High and Mighty. Om det lyckades skulle en tikvalp sparas och 7 april 2019 var målet uppnått. I kullen var det dock en liten hane som utmärkte sig som ställde till det i skallen på oss båda. Efter en del diskussioner blev det två valpar som stannade. En tikvalp stannade hos Ammis enligt ursprungsplan (Lily) och en liten hane stannade hos Andreas (Leffe). Övriga valpar kom till erfarna förare och vi ser fram emot att följa utvecklingen på dessa individer i framtiden.

.

.

Allikon Vauhdikas”Ika” – SE39886/2017

Ikas stamtavla på finska Koiranet . . Ikas stamtavla på Rasdata

Ägare: Andreas Fälth

HD/ED: A/ua

Patella: ua

Öga: UA

A-prov: 1:a pris KKL

B-prov: 3 x Excellent EKL i Sverige,

2:a pris EKL i Norge ,

2:e vinder med CK Vinderklasse DK

Utst.: Ck Exc

Viltspår: Gk anl kl

Övrigt: FM2019 4:plac. Ökl 96/100 (högst i grundomg.),

WT Sjöhult 2021 Klassvinst Ekl 94/100

FM2022 4:plac Ekl

2:a plats NCFCR 2022 lag

Årets Jaktflat 2022

Även denna tik hämtades från Henna Mikkonens Allikon kennel. Ikas mamma Allikon Tulinen Lempi ”Vauhti” är Vimmas kullsyster, som Henna parade med Mingus Umbra Fida ”Migi” och fick 9 valpar där ”Ika” emigrerade 2017 till Sverige och oss i Äng. En avgörande faktor för Andreas´ val av Ika var att, hon precis som Fenya gjorde som valp, forcerade diverse hinder och stängsel när hon blev rastlös eller bara ville vara med de stora hundarna..

Det är en intensiv liten tik med stor drivkraft och vilja att hitta vilt. Momentmässigt är hon enligt Andreas klart för elit sedan flera år, sen gäller det att drivkraften inte tar överhand över stadgan på prov där det blir mycket störningar.

Hon var i final i öppen klass på Flatmästerskapet 2019 och hon har 2:a pris i elitklass i både Sverige och Norge: Sen är hon ju snygg också 🙂 och erhållit ett Excellent med CK på exteriörbedömning (trots föraren som domaren uttryckte det …).


”Vimma” – Allikon Tulisielu  – SE29446/2014  

Vimmas stamtavla på finska Koiranet . . Vimmas stamtavla på Rasdata

Ägare: Ammis Fälth

HD/ED: A/ua

Patella: ua

Öga: UA

A-prov: 2:a plac. 3:e pris Ekl

B-prov: 2 x 1:a pris Ekl i Norge, 3:e pris i Finland

C-prov: 5:e V Vinder klasse DK

Utst.: Ck Exc

Viltspår: Gk anl kl

Övrigt:

Som ersättare till Fiona i tävlingssammanhang hämtade vi en finsk tik 2014. Allikon Tulisielu ”Vimma” är en dotter-dotter till Annika Christiansens Seamaster’s Eternity – ”Enya” som trots att hon bara blev 6 år erövrade bl.a. A cert, INT Cacit 2008 och blev Flatmästare 2009. En av Enyas valpar såldes till Henna Mikkonen I Uleåborg som parade denna Flathounds Expect Fire ”Oodi” med Blackpepoon Gin Knock Out ”Huikka” och fick tre valpar varav Vimma är en av dem.

Vimma blev under 2017 som treåring kvalificerad för elitklass i samtliga jaktdiscipliner A, B och C-prov

Vimma startades första gången i elit på B-prov 29/9-18, i Östfold Norge. Det var premiär i elitklass för både henne och mig själv. Hon slog där till med ett 1:a pris och valdes dessutom till bästa hund hos vår domare, vilket såklart gjorde att vi svävade på moln.

På FRK Rasmästerskap i Enköping den 19 oktober 2019 var Vimma återhämtad efter vårens valpning av ”Waterkullen” och var sugen på att utmana valparnas pappa ”Pete” trots hans gedigna meritlista. Båda förarna verkade taggade innan mästerskapet som nog bidrog till att de sedan placerades 1:a och 2:a (och ja Pete vann…)

Fiona – Hinnareds Fiona

Fionas stamtavla på Rasdata

Äldst i flocken är Hinnared´s Fiona, som såg dagens ljus redan 2011. Hon blev blev städ- eller picking up hund redan 2014 då självständigt arbete passade henne alldeles utmärkt… När hennes syster Fenya som också fanns i familjen försvann i Januari 2017, tog Andreas över henne för att kunna jobba med något innan Ika skulle dyka upp. Fiona tog under 2017 ett 2:a pris i öppen klass som är en bra prestation med tanke på hennes förutsättningar.

Idag lever hon lyxliv hos Emelie med full uppmärksamhet (ja, förutom lille Felix som föddes 2020). Apporteringsträning är fortfarande lika roligt och att få följa med på löprundan eller fritt vara i vattnet vid stugan är båda favoritsysselsättningar.