Idag har vi tre hundar kvar i flocken, men hoppas nu på valpar (se ”Valpar”)

”Ika” – Allikon Vauhdikas

Ikas stamtavla på finska Koiranet

Rasdata

Yngst i flocken är Allikon Vauhdikas ”Ika”, som hämtades 2017 också från Henna Mikkonens Allikon kennel. Ikas mamma Allikon Tulinen Lempi ”Vauhti” är Vimmas kullsyster, som Henna parade med Mingus Umbra Fida ”Migi” och fick 9 valpar där ”Ika” emigrerade till Sverige och oss i Äng.

Det är en pigg liten tik som hittills visat uppmärksamhet, intresse och kanske framförallt gott driv när hon forcerar de flesta stängsel om hon blir rastlös och/eller vill vara med de stora hundarna…

IMG_1665 (2)


”Vimma” – Allikon Tulisielu   

Vimmas stamtavla på finska Koiranet

Rasdata

Som ersättare till Fiona i tävlingssammanhang hämtade vi en finsk tik 2014. Allikon Tulisielu ”Vimma” är en dotter-dotter till Annika Christiansens Seamaster’s Eternity – ”Enya” som trots att hon bara blev 6 år erövrade bl.a. A cert, INT Cacit 2008 och blev Flatmästare 2009. En av Enyas valpar såldes till Henna Mikkonen I Uleåborg som parade denna Flathounds Expect Fire ”Oodi” med Blackpepoon Gin Knock Out ”Huikka” och fick tre valpar varav Vimma är en av dem.

Vimma blev under 2017 som treåring kvalificerad för elitklass i samtliga jaktdiscipliner A, B och C-prov

Vimma startades första gången i elit på B-prov 29/9-18, i Östfold Norge. Det var premiär i elitklass för både henne och mig själv. Hon slog där till med ett 1:a pris och valdes dessutom till bästa hund hos vår domare, vilket såklart gjorde att vi svävade på moln.

Fiona

Äldst i flocken är Hinnared´s Fiona, vår 8 åring som blev städ- eller picking up hund redan 2014 då självständigt arbete passade henne bra. När hennes syster Fenya som också fanns i familjen försvann i Januari 2017, tog Andreas över henne för att kunna jobba med något innan Ika skulle dyka upp.

Fiona tog under 2017 ett 2:a pris i öppen klass som är en bra prestation med tanke på hennes förutsättningar.